Sendo Smart – Sendo

Sendo Smart

Компактен дигитален мерач на крвен притисок за зглоб

  • Технологија со висока прецизност
  • Известување за аритмична срцева активност
  • 5 години гаранциja
  • Лесен за употреба - само со едно копче
  • Протект систем за крвни садови

SENDO SMART: сигурност во максимална компактност

Sendo_Smart_pic3

Крвниот притисок често варира под влијанието на различни фактори; понекогаш морате да го мерите кога не сте дома. Во таков случај, најдоброто решение е SENDO SMART: компактен апарат кој ги исполнува високите стандарди за точност сигурност на марката SENDO.

Димензиите на SENDO SMART дозволуваат да се носи во во женска чанта, па дури и во поголем џеб, додека компактноста му е комбинирана со исклучително лесната употреба. Апаратот има само едно копче: притиснете го и ќе го добиете резултатот.

Опремен со уникатен систем PROTECT за зачувување на нежните крвни садови на рачниот зглоб, SENDO SMART е најпогоден за под 45-годишна возраст. Еве зошто е тоа така.
Крвните садови се менуваат со возраста. Оваа промена може да доведе до неточности во мерењето на крниот притисок на зглобот кај луѓе над 45 години. За таа возрасна група се препорачува мерењето да се врши на бицепсот, каде, благодарение на значително поголемите крвни садови, процесот на стареењето не влијае суштествено на мерењето.

Sendo_Smart_pic4

Точно мерење со или без аритмија

Индикаторите на крвниот притисок можат да претрпат влијание од непредвидливи фактори и ситуации – и токму заради тоа е толку важно секогаш да го имате SENDO SMART при рака. Освен точното мерење на пулсот и горната и долната граница на крвниот притисок, SENDO SMART може да детектира и извести и за аритмија. Во случај на аритмија, на мониторот се појавува мал симбол за да информира и овозможи навремена реакција. Стандардизираното мерило на Светската Здравствена Организираноста на левиот дел од екранот дозволува категоризација на измерениот крвен притисок како висок, нормален или низок, а специјална функција МЕМОРИЈА автоматски ги запаметува сите регистрирани мерења.

Одличен апарат. Одлична услуга.

Последно, но не и помалку важно меѓу многуте предности на SENDO SMART e неприкосновената поддршка на клиенти, во која е вклучена и уникатната 5-годишна гаранција. Можете да се јавите на бројот за поддршка на клиенти 0800 31313 нашите експерти спремно и сеопфатно ќе одговорат на сите прашања. Доколку е потребно, тим на обучени експерти исто така можат да обезбедат помош на локацијата назначена од клиентот (зависи од поддршката во секоја земја поединечно).

Sendo_Smart_pic1