Sendo Advance 3 – Sendo

Sendo Advance 3

Дигиталeн мерач на крвен притисок со HIRA технологија за раката

 • Анализа за нерегуларно работење на срце
 • Клинички потврден според последните протоколи
 • 5 години гаранциja
 • Лесен за употреба - само со едно копче
 • Предупредување за лошо поставена манжетна

1611211_advance3_slice1

ТОЧНОСТА ДОАЃА ДОМА: SENDO ADVANCE 3. Сега со наjсовремената технологија на Јапонија HIRA.

SENDO ADVANCE 3 е нашиот нов  премиум дигитален монитор за крвен притисок. Дизајниран за мерење на бицепс, е произведен со највисоките стандарди за производство за да се обезбеди долгорочен мониторинг на кардиоваскуларниот систем. Клучните карактеристики на SENDO ADVANCE 3 се:

 • Нов HIRA технологија за откривање неправилна работа на срцето и категоризација
 • Индикатор за грешка на вклопената манжетна
 • Алерген манжетна бесплатно
 • Практично заштитна торбичка за носење

Дизајнирањето на монитор за крвен притисок,  така иновативен како SENDO ADVANCE 3 би било невозможно без јапонската традиција во градењето на електронски монитори за крвен притисок.

Нашиот тим од Јапонски инженери, вистински пионери на електронско мерење на крвен притисок, се развива и подобрува технологијата на мерење во текот на последните речиси 40 години. Најновите резултати од нивната работа е SENDO ADVANCE 3, уред кој го редефинира концептот на следење на крвниот притисок со својата извонредна точност, долгорочна сигурност и извонредна употребливост со едно копче.

HIRA или курс анализа за неправилно отчукување на срцето.

Технологијата зад функцијата на HIRA ги открива и анализира неправилните срцеви ритми. Со едно користење, за секоја неправилна работа на срцето, читањето се зачувува во меморијата на мониторот; Штом ќе се акумулира историјата на неколку (7) читања, HIRA ќе го оцени секое наредно читање, стапката неправилности како еден од четирите претходно дефинирани нивоа и да издаде соодветна советодавна порака на дисплејот.

HIRA технологија покажува 4 нивоа на ризик, во зависност од фреквенцијата:

 • Ниво 0: Нема индикации
 • Ниво 1: Мал – Се појавува повремен IHB. Проверувајте го редовно.
 • Ниво 2: Висок – Внимавајте на IHB. Посетете го вашиот доктор.
 • Ниво 3: Опасен – Веднаш посетете го вашиот доктор.

1611211_advance3_slice2_mk

1611211_advance3_slice3_mk

Клинички валиден во согласност со EЗХ (Европско Здружение за Хипертензија) протоколите

Прецизноста и доверливоста на SENDO ADVANCE 3 беа потврдени од страна на Европската асоцијација за хипертензија во согласност со нивните најнови протоколи.

Зголемена точност преку намалување на човечка грешка

Правилното поставување и прицврстување на манжетната, како седењето уште се од суштинско значење за преземање на точно читање. Сега е полесно да се постигне минимизирање на човечка грешка со две од последните иновации од инженерите на SENDO ADVANCE  3: Манжетни Индикатор за грешки и индикатор за грешка движење.

1611211_advance3_slice4

1611211_advance3_slice5

Високо-квалитетни материjали за повеќетраен, побезбеден монитор за крвен притисок

Новата торбичка за носење на SENDO ADVANCE 3 е изработена од специјална заштитна пена обложена со еко кожа. Компактниот,рационализираниот дизајн на предметот и високотехнолошки и еколошки материјали помагаат да се заштити  уредот и да ја зголемат својата издржливост. На сите нови, слободни алерген  манжетни се произведени со слично иновативен латекс и безметални суровини за да се приспособат дури и најчувствителните типови на кожа.

SENDO ADVANCE 3: За мониторинг надградба на кардиоваскуларниот систем

Сега со HIRA технологиjата, клинички тестиран квалитет и одлична услуга за корисници.

Стандардната SENDO ADVANCE 3 манжетна е дизајнирана за 22-32 см обем на бицепс. Ако ви е потребна манжетна со различна големина, ние можеме да го замениме со потребната големина апсолутно без дополнителни трошоци.

Дополнителни информации во врска со гаранција, употреба или функции се достапни преку нашата контакт форма и телефонска линија за клиентите – 0371 119 624.

1611211_advance3_slice6