Sendo – апарати за крвен притисок

  Исклучителна прецизност

  Апаратите за крвен притисок ни помагаат да го следиме она што е најважно: нашето здравје. Затоа од најголема важност е апаратите кои што ги користиме да се што е можно попрецизни.

  Токму прецизноста на мерењето е најимпресивната карактеристика на SENDO апаратите за крвен притисок.

  За речиси 40 години, нашите инженери во Јапонија ја усовршуваа веродостојноста на SENDO апаратите, нивниот квалитет и прецизност е тестирана преку стотици часови според најстрогите професионални стандарди.

  Крајниот резултат е извонредната – а сега и легендарна прецизност на SENDO.
  При користењето на SENDO дома, сега можете да сметате на прецизноста на мерењето на крвниот притисок кој претходно можел да се постигне само при читањата извршени од обучени професионалци.

  Оваа прецизност брзо создаде приличен број следбеници меѓу фармацевтите – луѓето кои најдобро би требало да ги знаат апаратите за крвен притисок на пазарот. Тие водечки фармацевти го препорачуваат SENDO како веродостоен електронски монитор за крвен притисок со прецизност на која безусловно и веруваат е признание со кое многу се гордееме.

  Play Video

  Висока трајност, гарантирана од јапонска технологија

  Направите SENDO се дизајнирани од јапонски инженери со повеќе од 30 години искуство.

  Пред SENDO да стигне до потрошувачите, секој детал на секој модел – од манжетните до пакувањето, преку процесорите и компресорите, е предмет на непрекинато тестирање. Различните компоненти на мониторите се подложени на многу различни тестови, па, да бидеме попрецизни, совршена прецизност, продолжено користење, веродостојност на различни температури, отпорност на стрес и многу други. Различните компоненти на апаратите се подложени на повеќе од 200.000 лабораториски тестови кои практично сугерираат секојдневна употреба на повеќе од 10 човечки животи. Оваа статистика најдобро го илустрира True Devices пристапот врз основа на Honmono (вистина на Јапонски), филозофија која го инспирира комплетниот тим на SENDO.

  Eксперт со едно единствено читање

  Апарат за мерење крвен притисок со само едно копче: полесно од тоа не може да биде.

  Mерењето на крвниот притисок со SENDO е повеќе од лесно. Само седнете, ставете ја лентата и притиснете го копчето. Почекајте 30 секунди и вашите исчитувања/вредности на крвниот притисок ќе се појават на мониторот. Тоа е се, не се потребни специјални вештини!

  Единствениот услов е претходно да се запознаете со неколкуте основни правила во врска со позиционирањето на телото и раката додека ги земате вредностите.

  • Седнете удобно во столицата. Ставете ја раката на маса. Не прекрстувајте ги нозете. Држете ги стапалата целосно спуштени на подот и исправете го грбот.
  • Ставете ја лентата на раката (се препорачува левата рака) со центарот на лентата на истото ниво со вашето срце.
  • Останете мирни и бидете тивки за време на мерењето.

  За повеќе информации во врска со мерењата, ве молиме прочитајте го упатството со инструкции кое што следува заедно со секое SЕNDO.

  Така ќе станете експерт за мерење на крвниот притисок по само првото самостојно мерење со апаратот SENDO.

  Sendo Smart

  SENDO ќе ве служи долги години

  Апаратите SENDO се создадени да обезбедат долги години точни мерења. Тоа е возможно заради исклучително високите стандарди за квалитет и издржливост при процесот на производството на апаратите.

  Долгорочната употреба на апаратите SENDO е исто така гарантирана и со 5-годишна гаранција – првата од ваков вид за електрични апарати во поглед на трајноста.